Srdelice

 

"Srdelice" su već godinama u Splitu i Dalmaciji najveći i najbrojniji dječji zbor koji okuplja mlade žitelje Splita i njegove okolice u dobi od 3 do 14 godina. Od svoga osnutka do danas, dakle, u svom djelovanju dugom više od dva i pol desetljeća, "Srdelice" su izgradile obiman, ali prepoznatljiv program.

Poznati i priznati autori za ovaj su zbor napisali pregršte pjesama o dječjoj svakodnevnici - igrama i maštanjima, ljubavi prema roditeljima, braći i sestrama, svojim vršnjacima i svojoj domovini Hrvatskoj. Pjesme govore i o Dalmaciji i to kroz tradicijske narodne skladbe. Značajan dio programa "Srdelica" čine i prigodne sakralne pjesme kao i one koje obično svrstavamo u naše etnoglazbeno nasljeđe.

Dječji zbor "Srdelice" čest je gost raznih pozornica, koncerata, festivala, smotri, susreta u Splitu i diljem Lijepe naše.Glazbena kritika ovaj je zbor svrstala u sam vrh našega amaterskog dječjeg pjevanja. Također u dječjoj diskografiji i drugim vidovima nosača zvuka "Srdelice" su ostavile originalan trag, što je sigurno simpatična i dragocijena kockica u golemom hrvatskom kulturnom blagu.

Dječjim zborom "Srdelice" ravna gospodin Jovica Škaro, istaknuti splitski glazbeni djelatnik.